06 iul 2021 - Top știri

Teste COVID periodice, plătite din buzunarul medicilor nevaccinaţi. Preşedinte Promedica: Nu sunt argumente juridice

Autor: Ancuta Marcus
Teste COVID periodice, plătite din buzunarul medicilor nevaccinaţi

Eleodor Cîrstoiu, preşedintele Sindicatului Promedica, spune că ordinul încalcă drepturile salariaţilor din sistemul medical.
 
„Ministerul Sănătăţii nu a găsit niciodată resurse ca, în timpul pandemiei, în care eram expuşi atât noi, cât şi pacienţii, cadrele medicale să fie testate periodic. Nu vedem argumente nici juridice, nici medicale pentru a se impune această măsură. Nu se poate impune angajaţilor din niciun domeniu să suporte costurile de investigaţii pe care le stabileşte angajatorul”, susţine Eleodor Cîrstoiu.
 
Într-o declaraţie făcută la Sibiu, ministrul Sănătăţii afirma că decizia nu este o formă ascunsă prin care cei care lucrează în sistemul sanitar să fie obligaţi să se imunizeze.
 
„Nu putem obliga şi nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi”, a declarat pe 19 iunie Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.
 
„Personalul medical care nu este vaccinat va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă”.