14 iun 2021 - Top știri

Studenţii Universităţii din Bucureşti vor beneficia de cursuri gratuite de chineză

Autor: Elena Gusa
Sursa foto: Universitatea din Bucureşti

Cunoaşterea unei limbi străine reprezintă un avantaj considerabil în CV-ul tău. Dacă eşti student la Universitatea din Bucureşti, poţi să înveţi chineză gratuit, prin Institutul Confucius, un ONG realizat în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing.
 
Ciprian, de exemplu, studiază la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii. Spune că a luat aceste cursuri ca pe o provocare pe care vrea să o ducă la bun sfârşit.
 
CIPRIAN TEODORESCU, student Universitatea din Bucureşti: La început va fi greu, doar că în mare parte vreau să văd partea buna şi partea plină a paharului şi vreau să mă uit la oportunităţile pe care mi le aduce. Este o limbă aparte, este o limbă exotică şi Engleza este suprasaturată, adică toată lumea ştie sa vorbească engleza şi o limba ca aceasta este binevenită.
 
Pasionată de limbi străine este şi Patricia Badea. Ea studiază la Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar pentru cei din afara Universităţii cursurile nu sunt gratuite. 
 
PATRICIA BADEA, studentă ASE: Cumva, pe lângă că învăţăm o limbă străină, totodată învăţăm şi despre alte culturi, alte obiceiuri, ne extindem această arie de cunoştinţe. Singurul dezavantaj ar fi faptul că studenţii care nu aparţin Universităţii din Bucureşti trebuie să plătească.
 
Astfel, dacă Patricia îşi doreşte să înveţe chineza, ea va trebui să plătească 300 de lei pentru două luni de curs. Totuşi, este mai ieftin decât în altă parte. La centrul de limbi străine, BeSmart, de exemplu, un modul costa 900 de lei.