10 iun 2021 - Top știri

Prefectul Capitalei a respins cererea de instituire a stării de alertă în Sectorul 1. „Autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă”

Autor: Georgiana Oprea
Prefectul Capitalei a respins cererea de instaurare a stării de alertă în Sectorul 1. „Autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă”

Alin Stoica a anunţat, joi, că nu îşi dă acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1. Solicitarea a fost făcută de Clotilde Armand încă de vineri, 4 iunie, din cauza situaţiei sanitare.

„Am primit documentaţii partiale de la DSP, autoritatea pentru mediu şi Garda de Mediu, în dimineaţa aceasta. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment, autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgenţă sau excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei”, a declarat, joi, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a mai precizat că va încerca să găsească soluţii pentru Sectorul 1, în contextul în care este clar că „există disfuncţionalităţi în funcţionarea serviciului de salubrizare”.

„Punctul de blocaj rămâne acelaşi, relaţia dintre prestatorul din Sectorul 1, anume Romprest, şi unul dintre sortatori, Romwaste, generată de o creanţă neachitată către sortator. Şi serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate continuu, de aceea vom ţine legătura şi cu sortatorii, pentru a înţelege care este situaţia. Astăzi aş vrea să găsesc o modalitate prin care să deblochez acest punct de blocaj între sortator şi prestatorul de servicii de salubritate în Sectorul 1.”, a mai spus Alin Stoica.

Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridicarea licenţei companiei Romprest, insistând pentru declararea stării de alertă sanitare în Sectorul 1 pentru 30 de zile.

„În 30 de zile se poate termina acest şantaj intolerabil”, a spus primarul Sectorului 1.

Edilul şef a trimis o adresă către Prefectura Bucureşti în care spune că situaţia gunoaielor din Sectorul 1 este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

CITEŞTE AICI: Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Ministrul Mediului s-a implicat în disputa dintre Primărie şi Romprest