22 feb 2021 - Top știri

Orban: Legea bugetului va ajunge, cel mai probabil, marţi în Parlament, după ce a primit avizul Consiliului Legistativ

Autor: Cosmin Pirv
Orban: Legea bugetului va ajunge, cel mai probabil, marţi în Parlament, după ce a primit avizul Consiliului Legistativ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Legea bugetului şi Legea bugetului asigurărilor sociale vor ajunge, cel mai probabil, marţi în Parlament.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că bugetul de stat va fi adoptat luni în şedinţa de Guvern, după ce a primit avizul Consiliului Legistativ.

„Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament. Imediat, împreună cu Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor Permanente reunite, pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că în cadrul calendarului va fi stabilit un termen pentru depunerea amendamentelor.

„Va fi un termen pentru depunerea amendamentelor, un termen pentru avizarea în comisii, după care se va stabili intervalul de timp în care comisiile reunite de buget finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să dezbată şi să aprobe raportul şi vom stabili când vor intra în plen”, a mai spus preşedintele PNL.

Iniţial, premierul Florin Cîţu anunţase, la finalul şedinţei de Guvern de vineri, că a fost aprobat bugetul pe anul 2021, iar în weekend, acesta va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.