08 iun 2021 - Top știri

Nicuşor Dan: Au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală

Autor: Gabriel Pecheanu
Nicuşor Dan: Au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală

Nicuşor Dan a anunţat marţi că au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală, încă de luni seară, iar tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au loc în tot Bucureştiul, începând de la periferie spre centru.

„Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 şi vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi şi vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureştenilor la sfârşit de săptămână”, menţionează Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că pentru deratizare fiecare asociaţie de proprietari va fi anunţată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor.

„Activităţile de dezinsecţie şi deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii şi al toamnei. Aş fi vrut să începem aceste operaţiuni mai devreme, dar situaţia financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investiţiile blocate) ne-a forţat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoţi gunoiul de sub preş, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria îşi va îndeplini obligaţiile faţă de bucureşteni”, conchide Nicuşor Dan.

CITEŞTE AICI: Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat planul de deratizare şi dezinsecţie pentru 2021. Care este bugetul alocat