08 iun 2021 - Top știri

METEO Luna iunie va avea temperaturi mai coborâte decât normal. Cum va fi în iulie

Autor: Laura Buciu
METEO Luna iunie va avea temperaturi mai coborâte decât normal. Cum va fi în iulie

  • 7 - 14 iunie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifce pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele sud-vestice şi centrale, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă.

  • 14 - 21 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în cele intracarpatice.

  • 21-28 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o abatere termică uşor pozitivă în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

  • 28 iunie - 5 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.