10 iun 2021 - Top știri

Medici reţinuţi pentru luare de mită. Cereau bani să prelungească dosare de invaliditate

Autor: Andreea Tobias
FOTO: Profimedia

Trei medici şi un funcţionar din Mureş au fost reţinuţi pentru luare de mită. Alţi trei medici sunt sub control judiciar, acuzaţi că cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus măsuri preventive faţă de 7 persoane, respectiv 6 cadre medicale şi un funcţionar public, cercetate într-un dosar în care Direcţia Generală Anticorupţie a fost delegată să anchetă pentru probarea unor infracţiuni de corupţie.

Astfel, faţă de 3 medici s-a dispus control judiciar pe 60 de zile pentru luare de mită, iar alţi 3 medici şi un funcţionar public au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Cei 4 reţinuţi urmează ca joi să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pe 3 iunie s-au făcut 16 percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu. Percheziţiile vizau activitatea infracţională a unor medici şi intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighişoara şi Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighişoara din cadrul Casei Judetene de Pensii Mureş, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei şi 100 dolari, 39 inele, 3 brăţări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broşe, 6 pandantive şi 7 bănuţi din aur.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că medicii cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.