01 apr 2021 - Top știri

Enel preia 1.000 MW în eoliene şi solare, de circa 1.2 miliarde de euro, de la grupul Monsson

Enel Green Power România a semnat, la începutul anului 2021, un acord pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW cu Monsson Alma, companie membră a grupului Monsson, lider în dezvoltarea de astfel de proiecte în România şi în sud-estul Europei.

Construcţia parcurilor va începe în următorii trei ani şi va viza instalarea de centrale eoliene cu capacităţi însumate de 500 MW şi de centrale fotovoltaice cu peste 500 MW, mai relatează ZF.

Pe lângă construcţia parcurilor, acordul de dezvoltare semnat între cele două companii prevede şi dezvoltarea de soluţii de stocare a energiei în baterii (Battery Energy Storage Systems - BESS), o tehnologie care va contribui la tranziţia către un mix sustenabil de energie în România”, spun reprezentanţii grupului Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România.

În spatele Monsson se află omul de afaceri suedez Emanuel Muntmark, cel care poate fi considerat pionierul dezvol­tărilor de proiecte eoliene din România.