01 mar 2021 - Top știri

Digitalizarea rămâne în plan secund. Prioritatea Ministrului Educaţiei este să cumpere peste 1800 de microbuze şcolare electrice

Autor: Larisa Ioniţă
Sursa foto: Mediafaxfoto

De câte ori te-ai gândit până acum să îţi cumperi o maşină electrică pentru tine şi familia ta? Cu gândul că poate vei ajuta planeta. Ei bine, uite că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se gândeşte să achiziţioneze microbuze electrice cu ajutorul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Se pare că acestea sunt mai importante decât digitalizarea.
 
SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educaţiei: Cea mai mare pondere nu o are proiectul cu digitalizarea, care e pe locul doi, ci partea de infrastructură şi dotare cu material didactic. Intră în cerinţele Green Deal. De exemplu vrem 1860 de microbuze şcolare care pot fi electrice.
 
Deşi doar 18% din şcolile din România au cabinete medicale şi altele încă au probleme cu grupele sanitare, ministrul Educaţiei are alte planuri pentru împărţirea banilor pentru planul naţional de redresare şi rezilienţă.
 
Fostul ministru al educaţiei Daniel Funeriu, nu este de acord cu acţiunile actualului ministru.
 
DANIEL FUNERIU, fost Ministru al Educaţiei: Vă spun aşa: dacă vreţi să-l judecaţi pe Cîmpeanu, judecaţi-l pe acte: cum organizează examenele la final de an, cum împarte banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. A injecta bani într-un sistem defect nu ne va aduce nimic mai bun. Da, fără îndoială, Cîmpeanu cunoaşte foarte bine sistemul, să vedem dacă va reuşi să-l conducă bine sau dacă se va lăsa condus de el.