15 iun 2020 - Top știri

Deschiderea grădiniţelor şi creşelor are undă verde. Normele de funcţionare, trimise la Monitorul Oficial. IATĂ principalele prevederi

Autor: Cosmin Pirv
Creşă

Conform acestora, lista cu unităţile care vor fi deschise va fi anunţată la sediile inspectoratelor şcolare, după ce părinţii vor depune cereri pentru înscrierea copiilor.

Părinţii care vor să îşi trimită copiii la şcoală în perioada vacanţei pot depune cereri la unităţile pe care copiii le-au frecventat, arată normele legate de redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi after school-urilor trimise de Ministerul Educaţiei spre publicare în Monitorul Oficial.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, normele au fost stabilite în comun cu reprezentaţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
 
Conform acestora, lista cu unităţile care vor fi deschise va fi anunţată la sediile inspectoratelor şcolare, după ce părinţii vor depune cereri pentru înscrierea copiilor.
 
„Începând de astăzi (luni-n.r.), părinţii care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădiniţele/unităţile de învăţământ preşcolar de stat, în perioada vacanţei de vară, pot depune cereri la unităţile de învăţământ pe care le-au frecventat copiii în acest an şcolar. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi, ulterior, transmise autorităţilor publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unităţi de învăţământ în care se vor desfăşura doar activităţi recreative. Lista cu unităţile de învăţământ preşcolar va fi afişată la avizierul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi/sau pe site-urile acestora”, se arată în comunicat.
 
Potrivit acestuia, unităţile vor asigura materialul necesar individual pentru fiecare activitate recreativă: „Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale. Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puţin de 2 metri”.
 
Conform normelor, copiii nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.