22 mai 2020 - Top știri

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 mai: Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut sub 50 / O nouă creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în Germania

Autor: Valentin Nastaila
Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 mai

Nou epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare. Numărul deceselor se dublează la 2 săptămâni, faţă de 5 luni în Italia

Situaţia cazurilor de coronavirus din America Latină atrage atenţia autorităţilor reginale din domeniul sănătăţii, dar şi celor de la nivel mondial, care se tem de formarea unui nou epicentru COVID-19. Cu peste 250.000 de cazuri confirmate, Brazilia a devenit al treilea cel mai afectat stat din lume. Şi alte ţări din regiune, inclusiv Mexic, Chile şi Peru, se luptă din greu cu virusul.

Universitatea Oxford verifică dacă hidroxiclorochina poate preveni infectarea cu noul coronavirus

Universitatea Oxford a început înscrierile angajaţilor din sistemul medical britanic într-un test la nivel mondial pentru a stabili dacă medicamente antimalarie pot preveni infectarea cu noul coronavirus, relatează agenţia Bloomberg.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut sub 50

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut joi sub 50, pentru prima dată de când s-au impus măsurile de carantină la mijlocul lunii martie, dar cifra exclude decesele înregistrate în Catalonia, potrivit Reuters.

"Mască? Nu în faţa camerelor”, spune Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi în timpul unei viizte la o uzină Ford din Michigan că poartă uneori mască atunci când condiţiile cer, dar a spus că nu vrea să o puna în faţa reporterilor, potrivit Le Figaro.

Mongolia este campioana luptei impotriva Covid-19

Mongolia a avut cel mai bun răspuns din lume la pandemia de COVID-19, reuşind să aibă nu nu numai zero decese, dar au şi zero transmisii locale, neavând prctic nici o epidemie, scrie publicaţia The Medium.

China intenţionează să impună o nouă lege a securităţii din Hong Kong. Trump avertizează cu o reacţie dură din partea SUA

China urmează să impună o nouă legislaţie privind securitatea naţională în Hong Kong după protestele pro-democraţie de anul trecut, a declarat joi un oficial chinez, atrăgând un avertisment al preşedintelui Donald Trump că Washingtonul va reacţiona „foarte puternic ”împotriva încercării de a obţine mai mult control asupra fostei colonii britanice, potrivit Reuters.

O nouă creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în Germania

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut, ajungând la 177.212, au arătat vineri datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, potrivit Reuters.