12 ian 2021 - Top știri

COMENTARIU Adrian Onciu | Demonizarea lui Trump şi Planul Marshall de lichidare a curentului conservator şi naţionalist

Autor: Adrian Onciu
COMENTARIU Adrian Onciu | Demonizarea lui Trump şi Planul Marchall de lichidare a curentului conservator şi naţionalist/ FOTO: Profimedia

În loc să admită că Statele Unite se află în toiul unei crize profunde cu rădăcini ideologice, Partidul Democrat recurge la un binecunoscut truc menit să abată atenţia publicului de la principala problemă.

Demonizarea lui Donald Trump nu reprezintă un fenomen nou, de ultimă oră. Încă de la instalarea acestuia la Casa Albă, instituţiile mass-media s-au străduit să-l zugrăvească în cele mai sumbre culori: homofob, rasist, sexist, clovn, dictator. Greşeala majoră a lui Trump de a împinge lucrurile mult prea departe printr-un demers inutil în cadrul Congresului (în ciuda verdictelor din Justiţie) avea să-l coste scump.

A fost suficient ca ”shamanul QAnon” şi ceilalţi exaltaţi să intre cu forţa în Capitoliu pentru ca Joe Biden şi aliaţii din mass-media să-l strivească pe Trump mai ceva ca pe un preşedinte dintr-o ţară bananieră. Democrata Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanţilor, l-a trimis direct la spitalul de nebuni: ”Dezechilibrat, labil şi periculos. Trebuie pus imediat sub acuzare”. Apoi a plusat fără prea mare discernământ, declarând că Trump nu s-ar da în lături să lanseze vreo două rachete nucleare pe ultima sută de metri. Aşa, de distracţie. Fără o ţintă precisă. Ca atare Pelosi încearcă să-l destituie pe inamicul public numărul 1 printr-o nouă procedură de impeachment. De data asta cu o ţintă extrem de precisă. Ayatollahul iranian Ali Khamenei probabil că se amuză copios urmărând circul de pe scena politică de la Washington.  

Unii comentatori au apăsat şi mai tare pe grumazul preşedintelui: au susţinut că între Trump şi Hitler nu ar fi vreo diferenţă! De aceea primul ar fi meritat pe deplin tratamentul la care a fost supus de principalele reţele sociale, în frunte cu Twitter şi Facebook. Inclusiv de giganţii Google şi Apple.

Ura nedisimulată faţă de Donald Trump şi cenzura de tip nord-coreean ascund, în realitate, neputinţa de a lupta cu argumente împotriva unui curent ideologic îmbrăţişat de sute de milioane de cetăţeni pe tot globul. Democraţii şi aliaţii lor din întreaga lume nu au o problemă atât cu Trump, cât mai ales cu aşa-zişii trumpişti, reduşi în mod fals la o gloată de fermieri, muncitori şi mici întreprinzători din mediul rural. Rezultatele scrutinului din 3 noiembrie arată clar că în afară de ”cowboy” au fost foarte mulţi votanţi pro-Trump din mediul urban. Inclusiv numeroşi studenţi şi intelectuali, deşi mass-media încearcă să-i treacă pe ultimii exclusiv în barca democraţilor, pe post de diplomă de recunoaştere a superiorităţii curentului liberal.

În majoritatea lor, simpatizanţii lui Trump (numiţi conservatori, iar mai adesea ultra-conservatori) sunt adepţii unor principii, nu discipolii unui guru. Trump este departe de a fi un ”erou”, un exemplu de politician ireproşabil. Are defecte multiple. Însă are şi calitatea de a spune lucrurilor pe nume, lucru rar întâlnit în politica de nivel înalt. Şi deosebit de apreciat în rândul propriului electorat, sătul de demagogia ieftină din spatele unor discursuri de lemn, golite de conţinut.

Exceptându-i pe exaltaţii şi ciudaţii de tipul ”shamanului QAnon”, conservatorii din America (şi nu numai) denunţă ipocrizia politicienilor liberali şi progresişti. Denunţă aşa-numita ”stângă de caviar”. Pentru că nu-ţi trebuie chiar o lupă de mare putere ca să vezi că politicieni ca Joe Biden se îmbogăţesc din veniturile de bugetari, lobby-işti şi traficanţi de influenţă (da, Biden are vreo 9 milioane de dolari în conturi!), în timp ce pretind o ”redistribuire mai echitabilă” a bogăţiei. Sunt mari fani ai imigraţiei ilegale, în timp ce-şi trag palate cu garduri înalte, maşini blindate şi zeci de bodyguarzi. Pretind avantaje şi drepturi în plus pentru diverse minorităţi, în numele corectitudinii politice, în timp ce duc în derizoriu performanţele bazate strict pe competenţă. Pur şi simplu le aruncă la coşul de gunoi al istoriei, o dată cu statuile lui Abraham Lincoln şi Theodore Roosevelt. Apoi denunţă numeroase încălcări ale drepturilor omului în ţări ca Ucraina sau China, în timp ce sunt primii care profită de afacerile cu oligarhii respectivelor ”regimuri odioase”. Denunţă înterzicerea ONG-urilor lui Soros în Rusia, dar aplaudă la scenă deschisă cenzurarea unor publicaţii conservatoare de către corporaţiile Big Tech. Înfierează în spirit proletar ”terorismul domestic” al susţinătorilor lui Trump, în timp ce tolerează şi încurajează proteste mult mai dure ale grupărilor BLM şi Antifa. Protejează şi sprijină dezvoltarea globală a multinaţionalelor în combinaţie cu dictatori din Asia şi Africa, în detrimentul micilor întreprinzători locali. Iar lista ar putea continua.

Toate acestea vor rămâne valabile şi se vor accentua o dată cu venirea lui Joe Biden la Casa Albă. Dacă Trump a greşit cu ceva, a fost faptul că le-a adus în atenţia publicului. A spus-o direct, fără perdea. Iar când a pronunţat apăsat, în faţa şefilor de stat şi de guvern prezenţi la ONU, că ”viitorul aparţine patrioţilor, şi nu globaliştilor”, practic şi-a semnat condamnarea.

Chiar dacă încearcă pe ultima sută de metri o crucificare a lui Donald Trump, democraţii şi aliaţii de peste Ocean se înşeală amarnic crezând că vor câştiga, definitiv, partida. Scopul demersului lor este destul de străveziu. Ei încearcă să acrediteze ideea că ”Trump = Hitler” dintr-un motiv foarte simplu, nu că ar fi convinşi de aşa o stupizenie. Dacă Trump este un dictator fascist, nemilos şi cam sărit de pe fix, pe cale de consecinţă şi simpatizanţii lui îi seamănă. Sunt tot fascişti. Şi ar face bine ca de azi încolo să-şi revizuiască atitudinea. Iar dacă nu au chef, nu-i nimic. Există cenzură, există legi. Fără puţină ordine şi disciplină, China (cu care UE-Merkel tocmai a semnat un frumos parteneriat comercial) nu ar fi ajuns vreodată la stadiul actual de super-putere. 

Culmea este că în timp ce Europa strânge legăturile cu China la nivel comercial, cu Statele Unite intenţionează să colaboreze intens la nivel ideologic. Adică să aplice un aşa-zis ”Plan Marshall” pentru apărarea democraţiei. ”Germania poate iniţia împreună cu noul preşedinte al SUA o alianţă a multilateralismului. Nu le putem lăsa niciun spaţiu de manevră imanicilor democraţiei liberale”, a punctat fără ocolişuri Haiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei. De cealaltă parte, Joe Biden a anunţat că intenţionează să organizeze în 2021 un ”summit global pentru democraţie”, în scopul protejării drepturilor omului, siguranţei scrutinelor (recunosc, aici am râs bine!) şi combaterii corupţiei.

Pe scurt şi în traducere liberă, globaliştii din UE şi SUA se străduie să strângă puternic legăturile, astfel încât să nu mai permită vreodată apariţia unor lideri ca Donald Trump. Şi să pună cu botul pe labe guverne de dreapta ca cele din Polonia şi Ungaria. În concluzie, să-i reducă la tăcere pe conservatori.

Joe Biden a uitat să precizeze că summit-ul global despre care vorbea va fi sponsorizat de filantropi liberali ca George Soros şi Bill Gates (din micile lor profituri post-pandemie), dar sunt convins că cititorii s-au prins oricum.