25 iun 2021 - Top știri

COMENTARIU Adrian Onciu. Cât de gravă, sfidătoare şi insuportabilă este atitudinea Ungariei, în comparaţie cu poziţia extrem de curajoasă a României

Autor: Adrian Onciu
Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Ungaria a fost invitată să părăsească de urgenţă Uniunea Europeană, dacă nu se conformează „valorilor fundamentale” care stau la baza întemeierii blocului comunitar. Supărarea este maximă. Nu mai puţin de 17 lideri ai unor ţări membre, în frunte cu premierul olandez Mark Rutte, consideră că o „educaţie sexuală completă” pentru copiii de 6-12 ani trebuie să ţină cont de „diversitatea orientărilor sexuale şi de gen”. Aceşti politicieni pretind (cu o vehemenţă rar întâlnită) că educarea copiilor în spiritul diversităţii orientărilor sexuale şi de gen reprezintă o „valoare fundamentală”. Una cel puţin la fel de importantă ca pluralismul politic, libera circulaţie şi statul de drept.

Discursurile politicienilor sunt în continuare pline de ipocrizie. În spatele vorbelor mari despre valorile europene şi respectarea drepturilor minorităţii LGBT există doar interesul de a promova în rândul copiilor „diversitatea orientărilor sexuale şi de gen” prin intermediul educaţiei sexuale. În sprijinul atingerii acestui deziderat vine un întreg aparat de propagandă. Un adevărat colos, extrem de bine finanţat.

Poziţia Ungariei este fără echivoc. Legea votată de parlamentul de la Budapesta prevede că „pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”. Premierul Viktor Orban a explicat că iniţiativa legislativă nu îi priveşte pe membrii minorităţii LGBT, ci modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor. „Ungaria nu vrea să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris pe Twitter ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga.

Nici Ungaria, nici Uniunea Europeană nu ar avea de câştigat de pe urma EXIT-ului vânturat ostentativ de premierul Olandei, în atenţia opiniei publice. Însă fie doar şi aducerea în discuţie a eventualei rupturi de tip Brexit arată cât de disperaţi sunt unii politicieni de la Bruxelles. Cât de ”gravă, sfidătoare şi insuportabilă” este atitudinea Budapestei.

Spre deosebire de colegii de breaslă din Ungaria, politicienii din România s-au dat peste cap pentru a implementa, la punct şi virgulă, directivele UE legate de propaganda LGBT în şcoli. Camuflată destul de străveziu sub sintagma ”educaţie sexuală”, propaganda sus-numită a fost iniţial respinsă de aleşii poporului, inclusiv cu sprijinul PNL. Cum era de aşteptat, Klaus Iohannis a retrimis legea în parlament, unde iarăşi a picat cu brio. Aripa Orban din PNL consideră că Ungaria are dreptate să lase la latitudinea părinţilor să decidă cât de ”cuprinzătoare” ar trebui să fie educaţia sexuală la vârste fragede.  

Însă presiunile de la Bruxelles şi-au spus din nou cuvântul. Premierul Cîţu a trecut nonşalant peste voinţa Parlamentului (ca în zilele bune ale ”ciumei roşii”) şi a hotărât că ministrul Cîmpeanu are dreptul să introducă în şcoli educaţia despre diversitatea sexuală. Minoritarii USR PLUS şi aripa Cîţu din PNL au decis nedemocratic, dar în deplină concordanţă cu voinţa Bruxelles-ului. C-aşa-i în tenis!    

Parlamentul European a adoptat ieri un raport prin care le cere statelor membre să garanteze accesul femeilor la avort şi la contracepţia de calitate. În premieră europeană, ”Raportul Matic” prevede că şi bărbaţii pot naşte, nu doar femeile. Este vorba despre un pilon fundamental al egalităţii de gen, care "nu poate fi în niciun fel redus sau retras", arată rezoluţia adoptată cu 378 de voturi, 255 împotrivă şi 42 de abţineri.

În anumite circumstanţe, bărbaţii transgen şi persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate. Ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce priveşte sarcina şi serviciile de îngrijire legate de naştere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”, precizează raportul votat la Bruxelles.

Dintre europarlamentarii români, numai cei şapte din partea grupului Renew Europe (aka USR PLUS) au votat pentru (au fost 14 împotrivă şi trei abţineri).

În curând, copiii de 6 ani din România ar putea afla la şcoală că-i absolut normal ca bărbaţii să nască, dacă intră la categoria transgenderi sau non-binari. Practic, ar fi un fenomen la fel de firesc (şi de binevenit) ca folosirea pamperşilor până la vârsta de 3 ani.

Nu putem constata decât că principiile fundamentale ale UE au devenit profund contrare moralei creştine. Nicio surpriză că Biserica rămâne printre ţintele preferate ale unor politicieni, în special de la USR PLUS (aka Renew Europe).