04 mar 2021 - Top știri

Cîmpeanu: Nu avem un numitor comun identificat pe învăţământul special şi evaluările naţionale

Autor: Gabriel Pecheanu
Sursa foto: Mediafaxfoto

Sorin Cîmpeanu precizează că secretarul de stat Andreea Moldovan şi-a asumat poziţia cu privire la desfăşurarea orelor de educaţie fizică fără obligativitatea purtării măştilor în exterior.

„Deci este o poziţie oficială a Ministerului Sănătăţii, făcută înainte de ultima adresă. Pentru ca aceste lucruri să devină efective trebuie să fie transpuse în ordinul comun, care ar putea fi elaborat chiar în cursul zilei de azi (miercuri - n.r.). Acest ordin de ministru ar trebui să aibă mai multe prevederi - este vorba despre modul în care se derulează învăţământul special, atunci când numărul elevilor este foarte redus, de patru-şase elevi în clasă. Acest ordin ar trebui să prevadă modul în care derulăm orele remediale, program început, în care e nevoie de prezenţă fizică”, spune la Antena 3 Sorin Câmpeanu.

Întrebat dacă orele la care în clasă sunt puţini elevi şi se poate păstra distanţarea socială se pot desfăşura fără ca elevii să poarte măsşti de protecţie, ministrul Educaţiei a spus că este o propunere a Ministerului Educaţiei, susţinută pe baza solicitărilor venite din partea părinţilor, profesorilor şi elevilor.

De asemenea, el a spus că o altă problemă o reprezintă simulările şi evalurăle la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, în condiţiile în care elevii de clasa a VI-a au nevoie de o aprobare pentru a putea veni la şcoală.

„Nu am luat încă o decizie comună, dar am putea să publicăm ordinul de ministru cu orele de educaţie fizică derulate fără obligaţia de a purta mască în exterior, dar nu avem un numitor comun identificat pe aceste lucruri, care sunt foarte importante - învăţământ special şi evaluări naţionale”, conchide Sorin Câmpeanu.

Ministerul Sănătăţii anunţa, miercuri, că nu este de acord cu renunţarea la masca de protecţie în timpul orelor de Educaţie Fizică din interior, dar activităţile sportive din aer liber se pot desfăşura fără mască, cu respectarea distanţei dintre elevi.

Ministerul Sănătăţii preciza că susţine în continuare purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Totodată, activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.