06 apr 2021 - Sănătate

Valeriu Gheorghiţă a anunţat modificări importante în platforma de programare pentru vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi două modificări importante în ceea ce priveşte platforma de programare pentru vaccinare: persoanele vor fi notificate o singură dată, iar beneficiarii vor putea să-şi estimeze timpul de aşteptare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă susţine că interesul pentru vaccinare este ridicat: „În momentul de faţă, în centrele în care se administrează vaccin de la Pfizer, rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 şi 90 la sută dintre persoanele care sunt înscrise pe lista de aşteptare, chiar de la prima notifficare”.

El a anunţat că de acum înainte persoanele vor primi o singură notificare pentru programare la vaccinare.

„După cum ştim până la acest moment, regula era că o persoană era notificată de până la trei ori, după care dacă nu răspunde confirmării se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să-şi confirme programarea respectivă. Dacă nu va confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele din lista de aşteptare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă, care a precizat că acest lucru va intra în vigoare de miercuri.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai anunţat că din 10 aprilie pentru fiecare persoană platforma va afişa câte persoane se află înscrise în faţă şi care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul ales. Astfel, acesta precizează că persoanele înscrise îşi vor putea estima timpul de aşteptare.

Sursa : www.mediafax.ro