27 sep 2021 - Sănătate

Ursula von der Leyen Este nevoie de o foarte bună comunicare în campania de vaccinare

Este nevoie de o foarte bună comunicare în campania de vaccinare, spune Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, întrebată cum mai poate ajuta Comisia Europeană România, în condiţiile în care este destul de mult în urma mediei europene la vaccinare.

„Vaccinarea este foarte importantă. Eu îi rog toţi să profite de ocazie să se vaccineze. Vaccinarea salvează vieţi, te protejează pe tine, îi protejează pe cei dragi. Noi în Uniunea Europeană suntem foarte norocoşi că am avut acces la vaccinuri şi am avut un avantaj enorm pentru a preveni răspândirea bolii şi a noilor tulpini, aşa că îi rog pe toţi cei care nu s-au vaccinat să facă acest lucru”, a spus Ursula von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene crede că este de competenţa autorităţilor naţionale felul în care îi convinge pe oameni să se vaccineze: „din experienţa mea spun că este nevoie de o foarte bună comunicare. În Uniunea Europeană avem 73% dintre adulţi vaccinaţi. Impactul virusului nu mai este atât de grav, de negativ, vaccinurile chiar salvează vieţi”.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a spus că România a fost deja ajutată de Comisia Europeană prin faptul că am avut acces la vaccin.

„Sunt mai multe variante în Uniunea Europeană şi la noi se iau în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească numărul persoanelor care se vaccinează”, a spus prim-ministrul.

Sursa : www.mediafax.ro