12 sep 2023 - Sănătate

Un tablou pictat de Van Gogh, furat în timpul pandemiei, a fost găsit

Un tablou celebru pictat de Van Gogh a fost găsit şi se va întoarce la muzeul unde a fost expus. Tabloul a fost furat în timpul pandemiei.

Tabloul „Grădina de primăvară” pictat de Vincent Van Gogh a fost furat dintr-un mic muzeu olandez în 2020. Anunţul privid recuperarea picturii a fost făcut marţi de instituţia care deţine opera de artă.

„Avem o veste bună, incredibilă. Tabloul Grădina de primăvară ... s-a întors la Muzeul Groninger la trei ani şi jumătate de la furt", a anunţat muzeul prin intermediul unui comunicat, potrivit Reuters.

Tabloul, care datează din 1884, a fost furat de la Muzeul Singer Laren, la est de Amsterdam, unde fusese împrumutat pentru o expoziţie.

La vremea respectivă, poliţia olandeză a publicat imagini care arătau momentul în care hoţii intră în Muzeul Singer Laren pe 30 martie, spărgând uşile de sticlă ale clădirii.

„Tabloul a avut de suferit, dar, la prima vedere, este în stare bună", a mai anunţat Muzeul Groninger.

În prezent, tabloul se află la Muzeul Van Gogh din Amsterdam şi va dura săptămâni sau luni până când va fi returnat Muzeului Groninger.

Deoarece ancheta este în desfăşurare, nu s-a dezvăluit cum a fost recuperat tabloul. Cert este că un detectiv de artă olandez a jucat un „rol cheie" în întregul proces.

Sursa : www.mediafax.ro