29 sep 2023 - Sănătate

Populaţia unei ţări a crescut după renunţarea la restricţiile din timpul pandemiei

Populaţia din Singapore a crescut cu 5% în 12 luni datorită muncitorilor străini care se întorc în oraşul-stat după pandemia de COVID-19.

Populaţia din Singapore a crescut cu 5% într-un an, pe măsură ce muncitorii străini se întorc în oraşul-stat după renunţarea la restricţiile anti-COVID, arată datele publicate vineri de autorităţi, potrivit Reuters.

În iunie, în Singapore erau 5,9 milioane de persoane, faţă de 5,6 milioane în iunie anul trecut. Dintre aceştia, 61% erau singaporezi, 9% erau rezidenţi permanenţi şi 30% erau străini care lucrau sau studiau în ţară.

Cea mai mare parte a creşterii populaţiei a provenit din ocuparea forţei de muncă străine. 162.000 de lucrători străini au ajuns în Singapore din iunie 2022 până în iunie 2023.

Cei mai mulţi străini sunt lucrători din construcţii şi de pe şantierele navale, deoarece antreprenorii au angajat numeroşi muncitori încercând să recupereze întârzierile provocate de pandemie.

În 2020, populaţia din Singapore s-a redus cu 2%. A fost pentru prima dată în ultimii 50 de ani când populaţia a scăzut, deoarece zeci de mii de străini au plecat din cauza restricţiilor COVID.

Populaţia s-a redus şi mai mult în 2021, după ce 147.000 de lucrători străini au părăsit Singapore.

Sursa : www.mediafax.ro