05 mai 2021 - Sănătate

Pfizer va solicita autorizaţia pentru vaccinul Covid-19 pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11

Pfizer va solicita autorizaţie de urgenţă a vaccinului său anti-Covid pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani în septembrie, informează CNN şi preluat de Le Figaro.
Anunţul vine la două zile după ce autortăţile americane au anunţat că copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea primi doze de vaccin Pfizer / BioNTech încă de săptămâna viitoare.
Joe Biden a lansat în aceeaşi zi o „nouă fază” a campaniei de vaccinare Covid-19 în Statele Unite, care trebuie să integreze adolescenţii şi să vizeze americanii mai reticenţi, cu un nou obiectiv de cel puţin o injecţie pentru 70% dintre adulţi până la sărbătoarea naţională din 4 iulie. Preşedintele SUA a anunţat, de asemenea, o ţintă de 160 de milioane de americani complet imunizaţi până la aceeaşi dată.
O cerere de prelungire a autorizaţiei de urgenţă a vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani a fost depusă la începutul lunii aprilie în Statele Unite, iar decizia Agenţiei Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) este aşteptată până la începutul săptămânii viitoare.
„Vreau ca părinţii americani să ştie că atunci când va veni acest anunţ, vom fi gata să acţionăm imediat”, a spus Joe Biden.
20.000 de farmacii vor putea vaccina imediat adolescenţii, iar dozele vor fi apoi trimise pediatrilor, a spus el. FDA a asigurat că va studia cererea de autorizare „cât mai repede şi cât mai transparent posibil.”

Sursa : www.mediafax.ro