28 sep 2021 - Sănătate

Pfizer este pregătit să ceară aprobare pentru vaccinul anti-Covid pentru copii. Când va fi gata

Pfizer / BioNTech intenţionează să ceară autorizarea unui vaccin Covid-19 pentru copii sub vârsta de 12 ani. Cum sezonul rece se apropie, este necesar ca popoulaţia să fie protejată împotriva riscului de infectare.

"Este o chestiune de zile, nu de săptămâni", a declarat preşedintele şi CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, cu privire la momentul în care compania va transmite datele pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani către autorizare de la Agenţia Naţională pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, a declarat că CDC va revizui urgent datele referitoare la vaccinurile pentru copiii de 5-11 ani.

Odată ce datele vor fi transmise va fi necesar ca să treacă prin cele două comitete, FDA şi CDC. Dacă ambele vor fi de acord, vaccinul va fi aprobat şi gata pentru distribuire către populaţie.

Oficialii au responsabilitatea de a educa publicul pentru a înţelege necesitatea vaccinării la copii, cât de importantă este pentru sănătatea lor.

Sursa : www.mediafax.ro