14 aug 2020 - Sănătate

Oficial american Un vaccin pentru COVID-19 are şanse minime să fie aprobat înainte de luna noiembrie

Este puţin probabil ca oricare dintre vaccinurile pentru COVID-19 finanţate de programul administraţiei Trump să primească undă verde de la autorităţile de reglementare mai devreme de noiembrie sau decembrie, a declarat directorul Institutului Naţional de Sănătate al SUA, citat de Reuters.

Francis Collins a spus că testarea unui vaccin pe cel puţin 10.000 de persoane ar putea fi suficientă pentru a obţine suficiente dovezi privind siguranţa şi eficacitatea în utilizarea pe scară largă.

„Nu m-aş aştepta să văd, pe baza a ceea ce ştim din punct de vedere ştiinţific, că am fi în punctul în care FDA ar putea lua în considerare orice teste înainte de octombrie. Eu aş paria pe noiembrie sau decembrie”, a declarat Collins.

El a adăugat că este încrezător că cel puţin unul dintre cele şase vaccinuri finanţate de administraţia Trump se va dovedi sigur şi eficient până la sfârşitul anului.

Preşedintele Donald Trump a spus săptămâna trecută că este posibil ca Statele Unite să aibă un vaccin contra coronavirusului înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Sursa : www.mediafax.ro