05 dec 2020 - Sănătate

Marea Britanie a schimbat strategia de vaccinare anti-COVID cu trei zile înainte de startul campaniei

Guvernul a schimbat strategia pe ultima sută de metri. Nu medicii vor fi primii imunizaţi.

Primii români care locuiesc în peninsulă vor primi vaccinul anti-COVID, marţi.

  • „Acum au fost menţionate persoanele care sunt în vârstă, în casele de bătrâni şi personalul medical care lucrează în casele de bătrâni şi abia ulterior vor fi medicii, asistentele medicale, personalul medical”, explică Tudor Toma,medic pneumolog în Londra.

Schimbarea strategiei nu este văzută cu ochi buni în Marea Britanie, pentru că specialiştii anticipează un al treilea val al pandemiei.

Medicii din UK spun că după sărbătorile de iarnă se va întâmpla asta. Iar sistemul sanitar va fi compleşit. Dar, tot ei au şi explicaţia pentru care personalul medical nu are prioritate la vaccin.

  • „În spitalul în care lucram în Londra, erau foarte mulţi care au făcut deja boala, care au deja anticorpi. Deci nu ar fi primii la cel mai mare risc de a se reînbolnăvi. Dar decizia este o decizie care trebuie luată într-un grup ştiinţific, pe baza dovezilor care sunt, legate de cine are cel mai mare risc şi cine ar beneficia cel mai mult”, adaugă specialistul.

La noi, rămân alte categorii prioritare. Pe lângă personalul medical, imunizaţi vor fi preşedintele, membrii Guvernului şi cei ai instituţiilor subordonate.

Sursa : www.mediafax.ro