24 oct 2020 - Sănătate

Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2

Prim-ministrul Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură, ţinând cont că mai multe oraşe din România, printre care şi Bucureşti, au depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

"Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a răspuns Orban.

”Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a adăugat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, premierul a declarat că nu vor fi impuse măsuri suplimentare, ci vor fi ”aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”.

Sursa : www.mediafax.ro