28 mai 2020 - Sănătate

LIVE ACUM Profesorul Alexandru Rafila, la "Marius Tuca Show" Cei care se opun vaccinarii sunt persoane vaccinate aproape in totalitate. Nu stiu de ce exista aceasta furie impotriva vaccinarii

Despre discursul presedintelui si masurile care intra in vigoare Alexandru Rafila: Am discutat masuri tehnice. Eu n-am urmarit discursul presedintelui, dar presupun ca s-a referit la masurile ce vor intra in vigoare. Trebuie progresat de la 1 iunie, pentru ca avem motive. Sper ca avem motive sa progresam. Avem o crestere mica de cazuri. Masurile de sanatate publica trebuie supervizate de institutiile responsabilie. Sa nu luam masuri care sunt in afara cadrului sanatatii publice. Presupun ca va incepe ssi trasportul international. Marius Tuca: Izolarea e valabila in continuare? Alexandru Rafila:Da. Probabil ca pentru anumite tari va ramane in continuare valabila. Cei din Israel nu primesc mai mult de 3% din numarul turistilor care au calatorit anul trecut in Israel. Exista o limita numerica. Au niste criterii foarte serioase. Marius Tuca: Credeti ca la noi se vor schimba condittile legate de carantinare/izolare? Alexandru Rafila:Ramane sa vedem daca vor fi schimbate. Depinde de unde vin. Despre redeschiderea teraselor Alexandru Rafila:Trebuie sa ne gandim si la dimensiunea mobilierului. Trebuie stabilita o dimensiune a meselor. Daca locuiesc impreuna pot sa stea la masa impreuna. Daca nu sunt din familie, ar trebui sa fie distanta de cel putin 1, 5 m. Despre plaja Alexandru Rafila:Se poate controla pozitia sezlongurilor. Problema e ca oamenii isi muta sezlogul dupa soare. Despre spectacolele in aer liber Alexandru Rafila:Nu stiu daca exista teatru de vara pentru 500 de persoane. In Elvetia, sunt permise pana la 300 de persoane. Si in Elvetia s-a inceput de mult timp relaxarea. Despre competitiile sportive Alexandru Rafila: Au fost 2 situatii in Anglia, cred. Au organizat meciuri cu spectatori si dupa aia a avut loc o explozie de cazuri. Despre scoala Alexandru Rafila:Eu cred ca trebuie sa se tina examenele. Renuntarea la Bacalaureat e foarte periculoasa in primul rand ca semnal pentru educatie. Cred ca tinerii pot sa respecte niste reguli igienice fara niciun fel de problema, daca li se ofera si conditiile speciale. Sunt multe tari care folosesc masti textile pentru elevi. Proiectul de lege privind vaccinarea Alexandru Rafila:Este o chestiune reluata. Corpul medical reprezinta vreo 50.000 de medici in Romania. Lipsa de responsabilitate a unor parinti care nu si-au vaccinat copiii a dus la decesul altor copii. E o lege care nu are caracter coercitiv. Dar daca nu iti vaccinezi copilul si are consecinte asupra copilului tau cat si a altora, decizia cred ca trebuie intr-un fel asumata. Exista o lipsa de vaccinuri la nivel mondial. Vaccinurile se produc greu. Sunt cele mai controlate produse medicale. Orice vaccin are reactii adverse. Cei care se opun vaccinarii sunt persoane vaccinate aproape in totalitate. Nu stiu de ce exista aceasta furie. Profesorul Alexandru Rafila face analiza celor aproximativ 100 de zile de epidemie din Romania si vorbeste despre masurile pe care trebuie sa le respecte romanii in urmatoarele luni.

Un talk show exclusiv, cu profesorul Alexandru Rafila si Marius Tuca, incepand cu ora 18.00, intr-o emisiune LIVE "Marius Tuca Show", pe mediafax.ro.

Sursa : www.mediafax.ro