28 mai 2020 - Sănătate

LIVE ACUM Parintele Constantin Necula, invitat la "Marius Tuca Show" Am pierdut o primavara frumoasa. Pandemia care a cuprins Romania a fost una de frica

Marius Tuca: La multi ani! A fost ziua ta. Pana sa vorbim de Inaltare, voiam sa te intreb, ce crezi ca au invatat oamenii in aceste 3 luni de epidemie? Parintele Constantin Necula: La prima predica publica, am aplaudat credinciosii. Cred ca am castigat foarte mult in echilibru. Am castigat un pic de temperanta, am invatat sa privim mai atenti la copii, la batrani. Imi pare rau ca au platit oamenii cu viata ca sa avem ATI-uri mai performante. Am pierdut o primavara frumoasa. Pandemia care a cuprins Romania a fost una de frica. Le-a luat foarte mult batranilor sa iasa din casa, au reinvatat sa vorbeasca. Cred ca actorii, artistii au nevoie de sprijin mai mult decat oricand. Poate invatam sa pretuim mai mult actorul adevarat, artistul adevarat. Marius Tuca: Am vazut cativa artisti care atunci cand s-au deschis curtile bisericilor au criticat ca de ce s-au deschis bisericile si teatrele nu. Parintele Constantin Necula: Ca sa ridici biserica nu trebuie sa lovesti nici in stanga, nici in dreapta. Am vrut sa le trimit o scrisoare si sa le spun ca nu trebuie sa loveasca in biserica. Ei au inteles ca, in esenta, teatrul trebuie sa aiba ceva cultic in el. Marius Tuca: Esti foarte diplomat. Am prieteni foarte buni care sunt actori, dar nu am inteles de ce au lovit biserica. Parintele Constantin Necula:Eu am spus de la inceputul pandemiei ca asa se va intampla. Curtea unui actor a fost si online-ul. Puteau sp faca acolo un cantec pentru bolnavi. Le atrag atentia ca vectorii care au facut stand-up comedy impotriva familiei traditionale se cheama tot politica.

Parintele Constantin Necula vorbeste despre Inaltarea lui Hristos si inaltarea noastra umana, dar si de nevoia de asezare la vreme neasezata. Un talk show exclusiv, in zi de sarbatoare, cu Parintele Necula si Marius Tuca, incepand cu ora 19.00, intr-o emisiune LIVE "Marius Tuca Show", pe mediafax.ro.

Sursa : www.mediafax.ro