23 mai 2020 - Sănătate

Jurnal de pandemie. Dr. Olga Simionescu Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, se sufoca

In Ordinul privind obligativitatea purtarii mastii de protectie scrie negru pe alb ca trebuie sa porti masca de protectie in orice spatiu public inchis, deci si la locul de munca, pe toata durata prezentei in oricare din spatiile inchise ale incintei. Asta nu-i de ici-colo, spun medicii.

Prof. Dr. Olga Simionescu, seful sectiei dermatologie 1 a Spitalului Colentina: Un om cand se duce la serviciu nu poate sa stea opt ore cu masca aceea ca se sufoca, mai ales daca nu este un om antrenat, un medic, personal care toata ziua sa poarte masca.Cred ca pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane.

Autoritatile iti mai spun si sa chimbi masca la fiecare patru ore, sau cand se deterioreaza.

Prof. Dr. Olga Simionescu: Masca nu trebuie in niciun caz spalata, nu e o lenjerie intima sa o spalam, si nu trebuie tinuta mai mult de doua ore. In patru ore cand porti constant o masca te expui deja la iritatii si reactii adverse dificile.

Daca esti afara, in spatiu deschis si faci sport nu trebuie sa porti masca, pentru ca trebuie sa ai acces neingradit la oxigen, incheie dr. Simionescu.

Sursa : www.mediafax.ro