21 iul 2021 - Sănătate

Guvernul Franţei fixează obiective "ambiţioase" în campania de vaccinare

Guvernul de la Paris a anunţat, miercuri, că vrea accelerarea vaccinării anticoronavirus, pentru a ajunge la nivelul de 50 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul lunii august, informează postul BFMTV.

"Sper ca începând de săptămâna viitoare să avem un ritm de patru milioane de doze administrate în fiecare săptămână. Este un obiectiv ambiţios, dar care ar arăta că înţelegem gravitatea situaţiei", a declarat miercuri premierul Jean Castex, într-un interviu acordat postului TF1.

Jean Castex speră să ajungă la un nivel de vaccinare de 40 de milioane de persoane până la sfârşitul lunii iulie şi de 50 de milioane până la sfârşitul lunii august.

În prezent, în Franţa, numărul persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză este de 38,1 milioane de persoane, dar populaţia pare a fi reticentă în privinţa vaccinării.

În numeroase oraşe din Franţa au avut loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

Sursa : www.mediafax.ro