21 iun 2021 - Sănătate

Grecia e vânată de români. Punctele de frontieră rămân aglomerate se verifică certificatele de vaccinare şi LPF-ul

Vara asta ai mai puţine restricţii, iar cheful de vacanţă nu a întârziat să apară. Dar ai grijă la drum! Grecia, una dintre destinaţiile vânate de turiştii români, e la mare căutare.
De aceea, azi-noapte cei care au plecat spre această destinaţie au întâmpinat probleme. Unele vămi s-au deschis abia la ora 7 dimineaţa şi s-au format cozi de maşini lungi de 3 kilometri.
Acum, timpul de aşteptare la coadă a ajuns la o oră. Unii români au văzut partea plină a paharului. Ramona, de exemplu, călătoreşte des cu autorulota şi se bucură de fiecare moment, indiferent de situaţie.
„Aici, în primul rând avem o bucătărioară micuţă cu aragaz. În dreapta avem baia, care deşi este micuţă este suficientă pentru noi. Aici este living-ul cu o canapea foarte confortabilă.”, a afirmat Ramona Popescu, vlogger Călător în Sandale.
„Într-adevăr au fost cozi foarte lungi. Am prins o coadă de 7 kilometri, doar că totul se mişca destul de repede. Am stat o oră şi jumătate în vamă. Cum decent pentru lungimea cozii şi mulţimea maşinilor care era acolo. Lucrurile au evoluat rapid. Ne-au fost verificate certificatele de vaccin şi acele formulare (PLF-Passenger LocatorForm - n.r)pe care trebuie să le completezi pentru a intra în Grecia.”, a mai spus aceasta.
Răzvan Pascu este expert în turism şi spune că a trecut prin experienţe neplăcute de mai multe ori din cauza lipsei de interes a autorităţilor când vine vorba de turismul internaţional.
„Problemele astea logistice întotdeauna au fost. Dar anul acesta problemele sunt mult mai complicate pentru că în ţările, vedem, schimbă de la o zi la alta reglementările şi atunci e nevoie ca noi să le ştim proactiv. Şi, din păcate, ce se întâmplă pe site-ul MAE, şi eu m-am convins de asta şi m-am lovit personal. Acum două săptămâni am fost în Africa de Sud, Zambia Zimbabwe şi ca să trec din Zmabia în Zimbabwe pe site-ul MAE scrie foarte clar că graniţa terestră e închisă. Am sunat am vorbit cu ambasadorul nostru de acolo care ne-a dat răspunsuri eronate complet. I-am spus la telefon că e degeaba acolo în funcţia pe care o are. Şi asta este realitatea, pentru că în realitate noi, partenerii acolo, şi eram un grup de 40 de români şi noi am reuşit să intrăm terestru. Din păcate, ce fac ei în acest moment...Joi acum plec în Tanzania şi noi nu avem reprezentanţă diplomatică acolo. Se ocupă reprezentanţa din Kenia, însă informaţiile care apar pe site, din nou, sunt greşite.”, a afirmat Răzvan Pascu, expert în turism.

RĂZVAN PASCU, expert în turism

Sursa : www.mediafax.ro