14 aug 2020 - Sănătate

Franţa şi Olanda au fost adăugate de Marea Britanie pe lista ţărilor cu risc de COVID-19. Cei care ajung în Regatul Unit vor intra în carantină

Persoanele care ajung în Marea Britanie din Franţa şi Olanda vor fi obligate să intre în carantină timp de 14 zile, începând de sâmbătă, a anunţat guvernul de la Londra, citat de BBC News.

Secretarul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că măsura - care se aplică şi persoanelor care călătoresc din Monaco, Malta, Turks şi Caicos şi Aruba – va intra în vigoare sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 04.00.

El a adăugat că acest lucru a fost necesar pentru a menţine numărul infecţiilor cu noul coronavirus cât mai jos.

Franţa a avertizat că decizia Marii Britanii va duce la „măsuri reciproce”.

Clement Beaune, secretarul de stat francez pentru afacerile europene, a replicat că decizia Regatului Unit este regretabilă.

Decizia guvernului britanic vine ca urmare a unei creşteri a numărului de cazuri în Franţa şi celelalte ţări din zonă.

Companiile aeriene britanice au descris-o drept „o altă lovitură devastatoare pentru industria transporturilor, care trece deja prin cea mai gravă criză din istoria sa”.

În jur de jumătate de milion de turişti din Marea Britanie se află în prezent în Franţa, iar după anunţarea deciziei mulţi dintre ei au hotărât deja să-şi scurteze vacanţele şi încearcă să găsească mijloace de a se întoarce pe insulă pentru a evita carantina.

John Keefe, directorul companiei Getlink, care operează transportul feroviar prin Canalul Mânecii, a declarat că locurile în trenuri sunt deja rezervate în totalitate pentru ziua de vineri şi „Nu avem capacitatea necesară pentru a-i transporta pe toţi cei care doresc să se întoarcă brusc”.

Sursa : www.mediafax.ro