14 aug 2020 - Sănătate

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 14 august. Igor Dodon este în negocieri cu Rusia pentru vaccinul Sputnik-V/ Un vaccin anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca va fi distribuit în ţările din America La

În China a fost descoperit virusul COVID-19 pe puiul importat din Brazilia

Urme de coronavirus au fost descoperite în timpul unui control de rutină asupra puiului importat din Brazilia, au anunţat joi autorităţile chineze.
Virusul a fost prezent pe aripile de pui îngheţate care au fost preluate pentru testare marţi, detaliază un comunicat al primăriei din Shenzhen.

În provincia Anhui (est), primarul oraşului Wuhu a anunţat joi că virusul a fost depistat pe ambalajele de creveţi din Ecuador. Aceste pachete erau păstrate în congelatorul unui restaurant din oraş.

Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, un vaccin anti-COVID, dezvoltat de AstraZeneca

AstraZeneca a semnat un acord cu firma de biotehnologie mAbxience al grupului INSUD pentru a produce iniţial 150 de milioane de doze de vaccin pentru America Latină, cu excepţia Braziliei, a spus guvernul argentinian.

„Producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune”, spune preşedintele argentinian.

Pandemia aduce primele restricţii pentru fumători

După avertismentele experţilor care spun că fumul poate transporta particule cu Covid-19, Galicia devine prima regiune din Spania care aplică norme stricte pentru fumători în spaţiile publice.
Aceştia nu mai au voie să fumeze la terase şi nici pe străzile pe care sunt prea multe persoane şi nu se poate păstra distanţa de securitate.

Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele guvernului regional din Galicia, Alberto Núñez Feijóo, iar măsura intră în vigoare în toate provinciile comunităţii autonome (La Coruña, Lugo, Pontevedra şi Ourense).

Institutul german Robert Koch retrage de pe site-ul său anunţul privind apariţiei unui vaccin în toamnă

Institutul Robert Koch (RKI), care reprezintă autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a retras miercuri un raport care susţinea că punerea în circulaţie a unui vaccin contra coronavirusului este foarte apropiată. Agenţia de sănătate publică a declarat că publicarea documentului s-a făcut din greşeală.

Documentul, care acum a fost scos de pe site-ul institutului, a fost o versiune mai veche a unui document la care agenţia a lucrat mai demult, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului.

Igor Dodon negociază cu Rusia obţinerea vaccinului împotriva noului coronavirus

Negociăm pentru a obţine acest vaccin de săptămâna trecută, când am fost la Moscova. Există şanse mari să primim acest vaccin. Desigur, este de dorit ca acesta să fie accesibil pentru toţi cetăţenii, dar lucrătorii din domeniul sănătăţii ar trebui să fie primii. Şi, de asemenea, cei care sunt şi pe prima linie - poliţiştii de frontieră, poliţişti, profesori"

Cercetătorii spun că 13% dintre persoanele din Londra au avut COVID-19

Prevalenţa infecţiilor a părut a fi cea mai ridicată în Londra, unde 13% dintre oameni au avut anticorpi.

Primul ministru Boris Johnson a prioritizat timpuriu testele pentru anticorpi considerate ca fiind un aspect esenţial în lupta cu pandemia. Totuşi, în timp ce sunt utile pentru studiile populaţiei, oamenii de ştiinţă spun că marja de eroare pentru teste le face nesigure pentru utilizarea la nivel individual.

Germania a înregistrat cele mai multe noi infectări din ultimele 3 luni

Conform datelor de la Universitatea John Hopkins, Germania are în total peste 220.000 de cazuri de Covid-19, cu un vârf de 7000 de cazuri zilnice, la sfârşitul lui martie.

Copiii, mai rezistenţi la COVID0-19. Ipoteza emisă de o pediatră din SUA

La mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei, Naomi emite o ipoteză şoc: copiii din clase primare şi adolescenţii nu sunt la fel de expuşi în faţa noului coronavirus şi nici nu par să îl transmită la fel de repede ca şi adulţii. Medicul face aceste afirmaţii bazânduse pe mai multe studii clinice realizate în ultima perioadă. Naomi a ajuns la concluzia că riscul de transmitere al noului coronavirus în scoli nu sunt copii ci adulţii.

OMS te anunţă că există 28 de vaccinuri în faza testării clinice

OMS a adunat într-un tabel toate vaccinurile anti SARS-CoV-2 şi ţi le-a arătat şi ţie. Din cele 167 de vaccinuri, 28 se află în fază clinică, adică s-a început testarea pe oameni. Bogdan Tamba este coordonatorul Centrului Avansat de Cercetare Dezvoltare în Medicina Experimentală din capitala Moldovei şi îţi spune că faza clinică a testării unui vaccin are trei etape.

Studenţii belgieni îşi vor face singuri teste de salivă, ca parte a unui mare experiment de testare COVID-19

Mii de studenţi de la o universitate belgiană vor colecta săptămânal, începând din septembrie, o probă de salivă pentru un test rapid COVID-19, care să înlocuiască tampoanele de exsudat nasofaringian, cel mai des utilizate acum - unul dintre cele mai mari experimente europene asupra unei noi metode de testare.

Schema-pilot ar putea fi aplicată în alte universităţi, şcoli sau companii dacă se dovedeşte eficientă în identificarea mai rapidă a grupurilor de infectări în rândul studenţilor, au declarat pentru Reuters cercetătorii şi oficiali guvernamentali belgieni.
Belgia, care este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, intenţionează ca din toamnă să-şi consolideze capacitatea de testare.

Sursa : www.mediafax.ro