04 mai 2021 - Sănătate

Comuna Ciugud lansează o campanie de stimulare a vaccinării în rural ”Vaccinare la poarta ta”

Comuna Ciugud a lansat, marţi, campania ”Vaccinare la poarta ta!”, care are ca scop stimularea vaccinării în zona rurală şi sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze, dar, din diferite motive, nu au ajuns la centrele deja deschise.

Prin această iniţiativă, orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, poate să se programeze online, telefonic sau prin sms pentru a fi imunizată.

Ulterior, în perioada 14 – 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei Ciugud pentru acţiunea de vaccinare.

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuinţele doritorilor, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să se deplaseze.

„Echipa Primăriei Ciugud lansează campania ”Vaccinare la poarta ta!” prin care dorim să îi ajutăm pe cetăţenii din satele Ciugudului, care nu au reuşit să se vaccineze din cauza lipsei de timp sau pentru că, din varii motive, nu au putut să se deplaseze la centrele de vaccinare din Alba Iulia. Vaccinarea este un act voluntar, însă vă rugăm să vă bazaţi decizia pe care o veţi lua în privinţa imunizării pe informaţii din surse oficiale şi pe studii puse la dispoziţie de specialiştii în sănătate. Am lansat această campanie pentru că vaccinarea este modul prin care ne protejăm sănătatea noastră şi a celor dragi, dar este şi soluţia prin care viaţa în comunitatea noastră poate reveni la normal”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Programarea în cadrul campaniei ”Vaccinare la poarta ta!” poate fi făcută până în data de 12 mai prin e-mail, telefonic, prin sms sau la medicii de familie din comuna Ciugud.

În paralel, Ciugudul continuă şi campania de informare „#VACCIN cu informaţii oficiale” prin care oferă informaţii utile despre vaccinarea naţională împotriva COVID – 19. Pe site-ul administraţiei locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea naţională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar şi alte informaţii provenite din surse oficiale, respectiv instituţiile care gestionează domeniul sănătăţii şi vaccinarea.

Sursa : www.mediafax.ro