23 sep 2020 - Sănătate

COMENTARIU Sorin Avram Vaccinul împotriva COVID-19, pe la anul. Vaccinul împotriva Nesimţirii-20, niciodată

Pe măsură ce ne apropiem de ziua alegerilor, limbajul folosit de politicieni în spaţiul public a devenit din ce în ce mai violent. Limbajul este poate mai violent decât o aruncare de la şapte metri a Cristinei Neagu sau decât un şut al lui Cristiano Ronaldo din interiorul careului, care dacă ar întâlni faţa portarului l-ar băga pe acesta în comă.
Politicienii folosesc cu sete cuvinte desprinse parcă de pe plăcuţele de înmatriculare suedeze. La televiziuni, pe site-urile de ştiri ori pe reţelele de socializare, politicienii nu se sfiesc să bage mâna până la fundul bagajului de cuvinte şi să scoată de acolo cele mai abjecte expresii, în încercarea lor de a-şi umili adversarii şi de a aduna puncte electorale. Dialogurile la distanţă sau faţă în faţă ale unora dintre politicienii mai vechi sau mai noi te duc cu gândul la ce se întâmplă în crâşmele situate la marginea societăţii, acolo unde-şi dau întâlnire băutura de proastă calitate şi proasta creştere şi iau naştere nişte discuţii care fac să roşească până şi vinul alb din sticlele aflate pe rafturi. Doamne atent coafate şi domni în costume scumpe îşi toarnă unii altora în cap găleţi întregi cu vorbe grele de te întrebi dacă cv-urile lor nu sunt cumva false. Mai toţi au făcut licee bune şi universităţi de prestigiu, şi au făcut o bună impresie în domeniile pentru care s-au pregătit. Însă, dacă te uiţi mai atent observi nu e scris nicăieri unde a făcut cei 7 ani de-casă. Probabil că nu i-au făcut.
În goana după audienţă, jurnaliştii şi analiştii iau înjurăturile emise de politicienii aflaţi în goana după funcţii şi le întorc pe toate părţile, pentru ca urmăritorii lor să nu piardă niciun detaliu.
Planeta se află într-o cursă nebună pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19, mai puţin ţările slab dezvoltate, printre care şi România, care nu investeşte în cercetare. România stă cu mâna întinsă la capătul podului dintre Est şi Vest şi aşteaptă pomană. Alexandru Rafila a spus că e posibil ca la jumătatea anului viitor să apară un vaccin eficient, care va ajunge şi în ţara noastră. În schimb, nu există un plan şi pentru descoperirea unui vaccin împotriva Nesimţirii-20. În primul rând, cercetarea e la pământ şi nu are cine să-l caute şi să-l găsească, iar în al doilea rând acesta nu ar fi rentabil. Un astfel de vaccin ar sta nefolosit pe rafturile farmaciilor, pentru că, în nesimţirea lor, nesimţiţii vor spune că ei nu au nevoie de aşa ceva. Şi o lege care să-i oblige să se vaccineze nu există.

Sursa : www.mediafax.ro