11 sep 2023 - Sănătate

Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă, luni, că a decis introducerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT a combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor: „Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare”.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi societale”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului subliniază importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

„Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun. Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, încheie Iohannis.

Sursa : www.mediafax.ro