26 apr 2021 - Sănătate

Certificatul de vaccinare dă jos masca de pe feţele oamenilor. O ţară vecină anunţă relaxarea măsurilor pentru cei imunizaţi

Guvernul Ungariei a publicat o listă de reguli noi, care vor intra în vigoare atunci când numărul cetăţenilor vaccinaţi împotriva COVID-19 va ajunge la 4 milioane.
Potrivit declaraţiei oficiale, citate de Daily News Hungary, restricţiile nocturne de circulaţie se vor aplica atunci de la miezul nopţii, iar magazinele vor putea servi clienţi până la ora 23:00.

Locurile care oferă activităţi de agrement, precum grădinile zoologice, parcurile sălbatice, muzeele, teatrele, cinematografele sau bibliotecile, se vor redeschide pentru deţinătorii de certificate de vaccinare. În plus, sălile de sport, piscinele şi patinoarele se vor redeschide pentru cei care pot face dovada imunizării, dar şi pentru sportivii profesionişti cu vârsta sub 18 ani.

De asemenea, Ungaria anunţă că persoanele care deţin un certificat de vaccinare vor putea participa la evenimente sportive sau culturale fără mască după ce ţara ajunge la 4 milioane de imunizaţi. Tot atunci, cetăţenii imunizaţi vor putea servi masa în interiorul restaurantelor până la ora 23:00.

Certificatele sunt emise la 8 zile dupa administrarea primei doze din serul anti-COVID-19.
Noi măsuri vor fi anunţate pe măsură ce campania de vaccinare se apropie de pragul anunţat.

Sursa : www.mediafax.ro