01 aug 2020 - Sănătate

Cel puţin nouă oameni au murit în India după ce au băut dezinfectant. Magazinele de alcool au fost închise ca parte a unor măsuri de carantină

Poliţia locală a declarat, vineri, că cel puţin nouă bărbaţi au murit după ce au consumat produse de tip dezinfectant pe bază de alcool.

"Anumite persoane care sunt foarte dependente de alcool au consumat produse de igienizare a mâinilor", a declarat Siddharth Kaushal, oficial al poliţiei din oraşul Kurichedu, unde a avut loc incidentul. "Alcoolul nu este disponibil din cauza carantinei, dar dezinfectoarele de mână sunt uşor de obţinut."

Au existat şi alte cazuri raportate în care medicii au reuşit să îi salveze pe cei ce au consumat produse dezinfectante, potrivit autorităţilor locale.

Decesele cauzate de alcoolul contaminat sunt comune în India, unde lichiorul obţinut în casă este adesea vândut ca o alternativă ieftină la produsele oficiale. Amestecurile conţin adesea metanol - o formă extrem de toxică de alcool care poate provoca orbire şi poate duce chair la deces.

Guvernul federal al Indiei a permis majoritatea activităţilor economice din întreaga ţară pentru a amortiza impactul economic al pandemiei coronavirusului.

Numărul cazurilor de infrectare a ajuns la peste 1,7 milioane în India, iar bilanţul deceselor se situează la peste 36.000.

Sursa : www.mediafax.ro