03 mar 2021 - Sănătate

Carantină în mai multe localităţi din judeţul Timiş, unde rata de infectare a trecut de 6 la mie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a adoptat miercuri decizia de instituire a carantinei în localităţile Otelec, Biled şi comuna Moşniţa Nouă - localităţile Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă şi Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză la nivelul localităţilor care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.

Ca urmare, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, marţi seară, avizele pentru instituirea carantinei în localităţile Otelec, Biled şi UAT Moşniţa Nouă – doar localităţile Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă şi Urseni.

CJSU Timiş a votat miercuri instituirea carantinei, iar hotărârile au fost trimise Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului DSU pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinele şefului DSU.

Sursa : www.mediafax.ro