25 nov 2021 - Sănătate

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat joi autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat decizia joi, iar vineri Comisia Europeană ar putea aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi cum se va face vaccinarea copiilor.

Dozajul pentru 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit autorităţilor române, vor fi trei posibilităţi de vaccinare, în cabinetele organizate în centrele adresate populaţiei generale, în centrele din unităţile sanitare şi în cabinetele de medicină de familie.

Momentul când va începe efectiv vaccinarea ţine de livrarea dozelor, a precizat Gheorghiţă. Acesta a mai spus că au început pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că la mijlocul lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna ar putea primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani.

Sursa : www.mediafax.ro