Violenţa asupra femeilor, sub lupă. Numărul victimelor, în creştere cu 10% în 2021. World Vision România lansează campania de educare „Poate te place”

Violenţa este încă un subiect tabu în România, însă ONG-urile trag un semnal de alarmă şi cer măsuri imediate pentru supravieţuitoare, precum şi campanii de conştientizare şi educare.
Pe scurt, la nivel naţional, cea mai mare parte dintre victimele violenţei domestice sunt femei şi 17% sunt minori, conform datelor pentru 2021 ale Poliţiei Române. Din păcate însă, nu toate agresiunile ajung să fie reclamate la autorităţi din cauza fricii, ruşinii, lipsei sprijinului.
Conform Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), 32% din românce au fost victimele hărţuirii sexuale, iar 30% au suferit violenţă fizică şi/sau sexuală de la vârsta de 15 ani. Dintre acestea, doar 23% au raportat poliţiei cel mai grav abuz care li s-a întâmplat.
Prin urmare, pe 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu o companie privată şi cu Poliţia Română, campania „Poate te place”, o campanie de informare, educare şi prevenţie privind violenţa împotriva femeilor.
În cadrul campaniei, World Vision lansează spotul de interes public dedicat educării privind efectele violenţei asupra femeilor: „Poate de place”.

Sursa : www.mediafax.ro