VIDEO. Politia italiana confisca bunuri ale mafiei in valoare 150 de milioane de euro

Omul de afaceri italian, Andrea Impastato, nu este strain de lumea mafiei. El a mai fost arestat in 2002 in legatura cu o crima executata in stil mafiot, dupa o lunga investigatie a politiei. Ancheta, care a dus la arestarea lui Impastato, a scos la suprafata un alt asociat, Giuseppe Lipari, care avea legaturi cu capul familiei Corleone, Bernardo Provenzao. Lipari era consilierul detasat pe probleme economice al organizatiei criminale si administra imensul patrimoniu al mafiotilor.

Activitatea masiva de investigare pe care politia a purtat-o in decursul anilor a scos in evidenta numeroase contacte pe care Andrea Impastato, in varsta de 72 de ani, le-a avut de-a lungul timpului. Printre cele mai proeminente figuri Cosa Nostra se numara capii Bernardo Provenzano si Salvatore Lo Piccolo.

La 8 iunie 2005, Impastato a fost condamnat de Curtea de Apel din Palermo la 4 ani de inchisoare cu executare precum si interzicerea unor drepturi pe o perioada de 5 ani, cu un an probatiune.

Imperiul economic pe care si l-a construit in timp isi trage seva din numeroase companii active din sectorul constructiilor, transport, extractie miniera, turism si domeniul imobiliar.

Sechestrul pe bunurile confiscate azi dateaza din 5 ianuarie 2008, atunci cand s-a decis retinerea activelor operate de mafie.

Bunurile confiscate astazi sunt complexul turistic Calamancina din San Vito Lo Capo, un centru comercial din Carini, o cariera din Carini si Montelepre, doua complexe industriale folosite pentru depozitarea marfurilor, 40 de terenuri din mai multe localitati siciliene si active financiar-bancare.

Sursa : www.mediafax.ro