VIDEO Poliţia de frontieră a verificat un TIR turcesc, plin cu parfumuri cu iz ... contrafăcut. Produsele valorau 2.000.000 de euro

Poliţiştii de frontieră din Călăraşi au descoperit, ascunse într-un TIR sosit din Turcia, 33.200 de articole de parfumerie, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Descoperirea a avut loc miercuri, când a fost controlat TIR-ul condus de un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă din România.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră şi vameşii au făcut un control amănunţit.

Echipa a descoperit, ascunse printre materialele de construcţii, mai multe cutii care conţineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, au fost ridicate.

Cercetările se fac pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Sursa : www.mediafax.ro