VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie

700 de persoane au participat la protestul împotriva măsurilor luate de Guvern, care includ o stingere de la ora 22:00 şi interdicţia de a părăsi oraşul în weekend-ul prelungit în care se sărbătoreşteZiua Tuturor Sfinţilor.

Protestul a devenit violent când aproximativ 50 de persoane „au început să arunce obiecte periculoase asupra poliţiei”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de ordine regionale (Mossos d'Esquadra).

Protestatarii au aruncat în special cu bariere de securitate asupra poliţiei.

În timp ce poliţia a căutat să disperseze mulţimea, pompierii au acţionat pentru stingerea coşurilor de gunoi incendiate de manifestanţi. Două persoane au fost arestate, a declarat poliţia.

În ciuda numeroaselor restricţii impuse în Spania din iulie, când numărul cazurilor Covid-19 era în creştere, răspândirea virului s-a amplificat.

Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa, a numărat până acum peste 35.000 de decese cauzate de Covid-19 şi 1,1 milioane de cazuri.

Aproape toate regiunile spaniole au impus măsuri stricte cu privire la libertatea de ciruluaţie pentru a limita călătoriile înainte de weekendul prelungit în care se sărbătoreşteZiua Tuturor Sfinţilor.

În Catalonia, unde barurile şi restaurantele sunt închise de la mijlocul lunii , rezidenţilor le este interzis să părăsească oraşele în acest weekend. Poliţia a efectuat verificări vineri la principalele ieşiri din Barcelona.

Sursa : www.mediafax.ro