Trump consideră prioritară siguranţa elevilor americani SUA ar trebui să asigure siguranţa în şcoli înainte de a finanţa securitatea Ucrainei

La câteva zile după ce 19 elevi din Texas au fost ucişi în timpul cursurilor, fostul preşedinte american Donald Trump sugerează că SUA ar trebui să acorde prioritate finanţării programelor de siguranţă şcolară comparativ cu sumele alocate în ultima vreme pentru asigurarea securităţii Ucrainei.

„Dacă Statele Unite pot trimite miliarde în Ucraina, ar trebui să putem face tot ce este necesar pentru a ne menţine copii în siguranţă acasă. Am cheltuit trilioane în Irak şi Afganistan şi nu am primit nimic pentru asta”, a declarat Donald Trump laconferinţa Asociaţiei Naţionale a Armelor din Houston. Mulţimea prezentă la discursul fostului preşedinte l-a susţinut cu un val de aplauze puternice. Trump

„Înainte de a construi o naţiune în restul lumii, ar trebui să construim şcoli sigure pentru proprii noştri copii din propria noastră naţiune”, a concluzionat Trump.

Trump a atras atenţia, în discursul său, că SUA trebuie să-şi schimbe drastic abordarea asupra sănătăţii mintale. El a propus o revizuire de sus în jos a siguranţei şcolii: puncte unice de intrare fortificate, cu detectoare de metale şi cel puţin un ofiţer de poliţie înarmat în fiecare campus. Donald i-a acuzat pe democraţi că au înlăturat astfel de măsuri şi au permis astfel de evenimente tragice.

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat în mod covârşitor să trimită Ucrainei ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari. În total, parlamentarii americani au trimis aproximativ 54 de miliarde de dolari în Ucraina de când Rusia a început invazia în februarie.

Cu toate că susţine măsuri care să asigure siguranţa în societate, Trump nu este de acord cu interzicerea armelor, pe care le consideră ca fiind dreptul fiecărui american să se apere în caz de necesitate, relatează BBC.

Sursa : www.mediafax.ro