Trei bărbaţi, reţinuţi pentru trafic de droguri în Alba. Printre cumpărători, copii

Trei bărbaţi au fost reţinuţi, miercuri, pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de trafic cu droguri de risc şi de mare risc din 2022 până în 2023.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Alba au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi că au făcut operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

Potrivit DIICOT, în perioada 2022-2023, inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, 2-MMC) , cu sume cuprinse între 50 şi 700 lei, către consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 şi 17 ani din municipiului Alba Iulia şi localităţile învecinate.

Au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Alba, fiind identificate şi ridicate mai multe plicuri cu substanţă cristalină ( drog de mare risc), o cantitate de masă vegetală, telefoane mobile, cântare de mare precizie, grindere şi alte obiecte folosite la porţionare, ambalare şi consum, precum şi suma de 200 euro.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, a dispus, miercuri, arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro