Spitalul CFR Cluj-Napoca amendat în 2019, nu a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu

Duminică, la ora 6.43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secţiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acţionat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii şi evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienţi au fost evacuaţi iar alţi pacienţi au fost relocaţi în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat şi degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, instituţia nu a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens.

Sursa : www.mediafax.ro