Revolta din Brazilia poliţia face noi arestări şi percheziţii

Poliţia braziliană face vineri noi raiduri în cadrul anchetei privind revoltele din 8 ianuarie. Poliţiştii au mai multe mandate de arestare şi de percheziţie.

Poliţia federală braziliană a efectuat vineri noi raiduri în cadrul unei anchete privind insurecţia din 8 ianuarie, când susţinătorii fostului preşedinte de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au luat cu asalt clădirile guvernamentale din capitala Brasilia.

Poliţia a anunţat prin intermediul unui comunicat că execută trei mandate de arestare preventivă şi 14 mandate de percheziţie ordonate de Curtea Supremă în cinci state şi în districtul federal, unde se află oraşul Brasilia.

Aceasta este cea de-a patra fază a unei operaţiuni lansate luna trecută, care vizează identificarea persoanelor care au participat, finanţat sau favorizat revoltele, în timpul cărora protestatarii au invadat şi jefuit Congresul, palatul prezidenţial şi Curtea Supremă.

Poliţia nu a dezvăluit numele celor vizaţi de raiduri, dar a subliniat că aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiunile de „lovitură de stat, provocarea de daune, asociere criminală, instigare, distrugere şi deteriorare a bunurilor special protejate".

Demonstranţii din Brasilia au protestat faţă de înfrângerea lui Bolsonaro de către preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva în alegerile din octombrie.

Sursa : www.mediafax.ro