Războiul din Ucraina, ziua 332. Ruşii bombardează fără oprire / Mai mulţi civili, ucişi / Incendiu la un depozit de petrol din oraşul rusesc izolat Angarsk din Siberia / Biden promite că Ucra

UPDATE 11:15 Ruşii, tot mai puţini pe câmpul de luptă. Pierderile invadatorilor în Ucraina

Ucrainenii continuă contraofensiva cu succes. Statul Major General anunţă, sâmbătă, că Rusia a pierdut 120.160 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei.
Statul Major General al Ucrainei a raportat că Rusia a pierdut, de asemenea, 3.140 de tancuri, 6.256 de vehicule blindate de luptă, 4.918 vehicule şi rezervoare de combustibil, 2.135 de sisteme de artilerie, 443 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 220 de sisteme de apărare aeriană, 287 de avioane, 277 de elicoptere, 1.891 de drone şi 17 ambarcaţiuni.

UPDATE 10:30 Presa rusă: incendiu la un depozit de petrol din oraşul rusesc izolat Angarsk din Siberia

Potrivit media ruseşti Zvezda News, acolo au luat foc vagoane cisternă şi un camion de combustibil, sâmbătă dimineaţa.
Suprafaţa incendiului ar fi fost de 400 de metri pătraţi.
Potrivit ziarului online ucrainean Ukrainska Pravda, întrucât incendiul a fost raportat de Ministerul rus al Apărării, „există posibilitatea ca acest combustibil să fi fost destinat unor scopuri militare”.
În ultimele luni, numărul incendiilor de amploare a crescut în Rusia.
Incendiile recente ar fi avut loc la instalaţii petroliere din Siberia, regiunea Briansk şi Kursk, la centre comerciale mari din Moscova şi regiunea Moscova, la o centrală termică din Perm şi la depozite din Vladivostok, Moscova şi Volgograd.

UPDATE 9:25 Peste 300 de soldaţi ruşi răniţi sunt trataţi în spitalul din regiunea Luhansk

Peste 300 de soldaţi ruşi răniţi sunt în prezent trataţi într-un spital din Starobilsk, ocupat de Rusia, în regiunea Luhansk, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene în briefingul său de dimineaţă.
Potrivit Statului Major General, soldaţii sunt trataţi „exclusiv în departamentul chirurgical” al spitalului.

UPDATE 8:00Invadatorii au ucis trei civili şi au rănit alţi patru în regiunea Doneţk

UPDATE 07:00 Nivelul plafonului de preţ pentru ţiţeiul rusesc va fi revizuit

Oficialii şi aliaţii americani au convenit să se îndrepte către limitele de preţ pentru produsele petroliere rafinate ruseşti, fiind de acord să revizuiască nivelul plafonului rusesc al preţului ţiţeiului în martie.

UPDATE 06:00 Lupte grele în Bakhmut

Armata rusă avansează încet şi sigur pirn Bakhmut. Dacă va captura oraşul, va putea lansa atacuri cătreKramatorsk şi Sloviansk, două localităţi strategice apărate de ucraineni.

UPDATE 05:00 Biden promite că Ucraina „va primi tot ajutorul de care are nevoie”

După un eveniment la Casa Albă, preşedintele american Joe Biden a spus: „Ucraina va primi tot ajutorul de care are nevoie”, ca răspuns la întrebarea unui reporter despre dacă Biden sprijină sau nu intenţiile Poloniei de a trimite tancuri Leopard de fabricaţie germană în Ucraina.

UPDATE 04:00 Dezertor american, ucis în estul Ucrainei

Un fost puşcaş marin din trupele de elită din SUA, care a dezertat în 2019, a fost ucis în estul Ucrainei în timp ce lupta alături de trupele ucrainene.

UPDATE 03:00UE pregăteşte cea de-a zecea rundă de sancţiuni împotriva Rusiei

Sancţiunile vor intra în vigoare de luna următoare.

UPDATE 02:45Ministru german: Decizia privind tancurile trebuie analizată atent, pe fondul evoluţiei războiului

UPDATE 01:30Joe Biden afirmă că Ucraina va primi toată asistenţa militară necesară

Rezumatul zilei

  • Statele Unite au clasificat gruparea paramilitară rusă Wagner drept „organizaţie criminală” şi impun sancţiuni.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ameninţat că Occidentul va „regreta” decizia de a trimite echipamente militare în Ucraina
  • Pe câmpul de luptă, trupele ruse avansează cătr oraşul Bakhmut.

Sursa : www.mediafax.ro