Poliţia thailandeză a arestat un presupus rege chinez al jocurilor ilegale de noroc

Un fugar chinez căutat de Beijing pentru că ar fi condus operaţiuni ilegale de jocuri de noroc online a fost prins în Thailanda şi va fi extrădat în curând în China, a declarat, luni, poliţia pentru Reuters.

She Zhijiang, în vârstă de 40 de ani, un cetăţean chinez care deţine şi un paşaport cambodgian, a fost arestat săptămâna trecută în baza unui mandat internaţional şi a unei notificări a Interpol, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al poliţiei thailandeze, Kissana Phathanacharoen.

Potrivit publicaţiei chineze de ştiri Caixin, el a fost dat în urmărire de autorităţile chineze în 2012. Chinezul a fost implicată în operaţiuni ilegale de jocuri de noroc online în Asia de Sud-Est.

Jocurile de noroc sunt ilegale în China continentală, iar operatorii de jocuri de noroc online, care vizează în principal jucătorii chinezi, au înflorit în Asia de Sud-Est în ultimii ani.

Potrivit rapoartelor mass-media, She este preşedintele Yatai International Holdings Group, care a făcut investiţii în domeniul jocurilor de noroc în Cambodgia, Filipine şi, cel mai recent, a dezvoltat cazinoul, complexul de divertisment şi turism în valoare de 15 miliarde de dolari din statul Kayin din Myanmar, numit Shwe Kokko.

Sursa : www.mediafax.ro