Poliţia l-a crezut mort. Cinci ani mai târziu, Ricardas Puisys a fost găsit în pădure

Un bărbat lituanian dispărea în Marea Britanie în urmă cu aproape cinci ani. Poliţia credea că a fost ucis, însă Ricardas Puisys a fost, recent, găsit într-o pădure din centrul Angliei, unde se ascundea, scrie CNN.
Ricardas Puisys a fost văzut ultima dată la locul de muncă într-o sâmbătă, pe 26 septembrie 2015. Au apărut semne de întrebare după ce tânărul de 35 de ani nu s-a mai prezentat lunile următoare la job, unde lucra zilier. În luna noiembrie a acelui an, poliţiştii au demarat o amplă căutare a acestuia şi au deschis o anchetă pentru crimă.
Luni, poliţia a dezvăluit că „misterul“ a fost elucidat, bărbatul fiind găsit într-o pădure din oraşul Wisbech. „Timp de aproape cinci ani dispariţia lui Ricardas a fost un mister total, până la sfârşitul lunii iunie, când am primit informaţii care ne-au ajutat să îl găsim“, au spus reprezentanţii poliţiei.
Puisys a fost găsit într-o lizieră, unde locuia şi se ascundea intenţionat: „S-a ascuns foarte bine, intenţionat, şi nu a vorbit cu nimeni de ceva timp“. Autorităţile cred că s-a ascuns pentru a scăpa de anumite persoane care îl exploatau: „Credem că Ricardas a luat decizia de a fugi după ce a fost victima unui abuz, fiind supus exploatării“.
Te întrebi cum i-au călcat pe urme poliţiştii? Mai multe selfie-uri ale bărbatului au fost postate pe un cont de Facebook în luna noiembrie a anului trecut, iar inspectorul-şef al diviziei de criminalistică a afirmat că descoperirea unui cont de Facebook sub numele lui Puisys a reprezentat „o turnură incredibilă“ în caz.
Bărbatul este acum păzit de poliţişti.

Sursa : www.mediafax.ro