Poliţia de frontieră Valori de trafic crescute la automarfare, la graniţa cu Ungaria

Poliţia de frontieră a anunţat marţi valori de trafic crescute la automarfare, la graniţa cu Ungaria, ceea ce a dus la creşterea timpilor de aşteptare.

„Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule”, a transmis, printr-un comunicat, Poliţia de frontieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare: a fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport.

„Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi P.T.F. Borş, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct. La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.”, se mai arată în comunicat.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 13.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 7.000 de astfel de mijloace de transport (5.000 pe sensul de ieşire şi 2.000 pe cel de intrare).

Sursa : www.mediafax.ro