Marian Zlotea, condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, dat în urmărire pe pagina Poliţiei Române

Fostul europarlamentar Marian Zlotea, care a fugit înainte de condamnarea la 8 ani şi 6 luni închisoare, este dat oficial în urmărire, pe pagina Poliţiei Române.

Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

Zlotea a anunţat că a părăsit România şi a cerut statut de refugiat politic în altă ţară, după modelul fostului său coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont.

Marian Zlotea a scris miercuri seara pe Facebook că este nevinovat, iar condamnarea la 8 ani şi 6 luni dispusă de Curtea de Apel Bucureşti o consideră „nedreaptă”, „dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunţuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpaţi arestaţi care, ulterior denunţurilor, au fost eliberaţi”.

„Toată povestea s-a creionat în jurul acţiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupţie şi trafic de influenţă fără nicio probă în acest sens. Instanta de fond a Tribunalului Bucureşti a dispus în ceea ce mă priveşte o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînţeles că am considerat-o nedreaptă şi am atacat-o. Instanţa de apel nu a respectat niciun drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunţării încadrarea în trafic de influenţă fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părţile implicate”, spune Zlotea.

Fostul europarlamentar PDL consideră că sentinţa este nedreaptă şi „este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL”.

„În acest moment, noul PNL format în urma fuziunii cu PDL nu face altceva decât să arunce peste bord toţi liderii vechiului PDL care s-au trezit, în urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat şi cei dinainte, cei de care am încercat să protejez partidul, care au condus ţara cu ajutorul instituţiilor de forţă care acum s-au pus în slujba noii puteri”, spune fostul europarlamentar.

Marian Zlotea aduagă că va ataca această decizie la ÎCCJ, la CEDO şi la toate instituţiile europene abilitate pentru a/şi dovedi nevinovăţia.

Sursa : www.mediafax.ro